Profil kouče

Adriana M. Bašovská, ACC, MBA

„I když se nikdo nemůže vrátit a vytvořit zcela nový začátek, každý může začít teď a vytvořit zcela nový konec.“ – Carl Bard

Moje motto

„I když se nikdo nemůže vrátit a vytvořit zcela nový začátek, každý může začít teď a vytvořit zcela nový konec.“ – Carl Bard

Tady a teď

Jak vám to zní: „Objevte v sobě tu nejlepší verzi svého já!“ Pojmenujte svá témata a rozehrajte svou jedinečnou hru podle svých pravidel, abyste dosáhli lepších výsledků v tom, na čem vám záleží. Úkolem kouče je být vám na této cestě nápomocen při objevování svého potenciálu, formou podpory, ale i výzvy.

Protože pevně věřím, že všechny cesty nakonec vedou k nám samotným. Toto objevování mi dává hluboký smysl a naplňuje mé poslání v koučování. Vnímám ho jako vzájemnou inspiraci, jako mapu teritoria, které není prozkoumané a na kterém mé otázky vznikají na základě vašich odpovědí. Půjdeme do toho společně?

Moje cesta:

Pocházím ze Slovenska, ale přízvuk prý v češtině nemám :-). Odmala mě to táhlo k cestování, ke studiu cizích jazyků, což se mi vrchovatě splnilo. Mám ráda výzvy, a ty mě zavedly na studia i práci v zahraničí, do mnoha států v oblasti Blízkého východu, Afriky, Evropy i Ameriky. Pracovala jsem v oblasti diplomacie i samosprávy, pro soukromé české i zahraniční subjekty.

Bavilo mě dělat obchod, poznávat nové kultury, vnímat jiné úhly pohledů a interpretace. Pojítkem mého zájmu byli vždy lidé, moje zvídavost neznala hranic, ačkoliv jsem často hranice fyzicky překračovala. Nyní působím také v roli konzultanta a lektora v oblastech, kde jsem získala v průběhu let rozsáhlé zkušenosti.

Jak jsem se dostala ke koučování:

Před několika lety jsem objevila koučování a cítila jsem, že toto je má cesta a mé poslání, zejména když jsem na sobě vyzkoušela jeho pozitivní vliv. Byl to paradox, protože předtím jsem ve svém hektickém životě zaneprázdněné obchodnice, diplomata a věčného studenta prohlašovala, že nejlíp umím zvládnout vše sama. Pak se na mě dobýval syndrom vyhoření a fyzické překračování hranic se stalo symbolem boje o mé vlastní vnitřní hranice. Největší výzvou jsem se pro sebe nakonec stala já sama…

Co mě na koučování baví:

Koučování bylo jednou z cest, které mi ukázaly směr k vnitřnímu klidu, zprostředkovaly mnoho hlubokých uvědomění a vedly mě také k intenzivnějšímu prožívání radosti a nacházení hravosti ve všem, co dělám. Našla jsem v něm zdroj energie a potěšení. Pomáhat ostatním nalézat svou vlastní cestu a dosahovat svá vítězství mě na koučování baví nejvíce.

Co dělám, když nekoučuji…

Ráda chodím do přírody a ráda stále cestuji. Zajímám se o jógu a baví mě studium cizích jazyků. Hodně mě inspiruje četba a poslech hudby a také setkávání s přáteli – zejména u dobrého jídla, které připravím. Když se podaří skloubit více věci dohromady, je to skvělé!

Koučuji v češtině, slovenštině a angličtině.

Reference

Lepší pohled na osobní život

Spolupráce s Adrianou byla pro mě velkým pozitivním přínosem. Pomohla mi ukázat, jak nahlížet na vlastní život a netrápit se věcmi, které náš život komplikují. Adriana je profesionálem na svém místě. Nejenže je empatická a dokáže vytvořit přátelský vztah mezi koučem a koučovaným, mluvit „jazykem“, kterému koučovaný rozumí, ale má také úžasnou schopnost „odosobnění se“ od vlastního života, schopnost přijímat informace od koučovaného a s nadhledem mu ukázat cestu k rozpletení svých komplikovaných myšlenek.  Jsem moc ráda, že dnes na základě její pomoci mohu s lehkostí říct, že život je jenom hra. 🙂

Eva, podnikatelka

Partner na důležité rozhodování – mé druhé já

Některé důležité věci si neuvědomíte až do té chvíle, než jste je nucen vyslovit a pak dobře formulovat, aby byly srozumitelné i pro vaše partnery. Některé otázky si nepoložíte – ani vy, ani vaše okolí to neudělá. Od některých situací si neuděláte odstup, protože jste v nich emocionálně „namočený“. Potřeboval jsem pro důležité rozhodování partnera – mé druhé já – proto jsem se rozhodnul pro coaching. S Adrianou spolupracuji už půl roku a je to to nejlepší, co jsem za poslední léta udělal pro svůj osobní rozvoj. 

Ľudovít M., Obchodní zástupce

Nové zkušenosti a ponaučení

Koučovanie som vyskúšala zo zvedavosti s príjemnou a komunikatívnou koučkou Adrianou. Najprv som nič od koučovania neočekávala. Bola som však milo prekvapená, keď ma Adriana kladením otázok naviedla na viaceré uvedomenia, ktoré mi pomohli pri riešení rôznych situácii a problémov. Moja hra bola na svete! Užasla som, že som sa s nimi dokázala popasovať. Veci či situácie, s ktorými som mala predtým problém, zvládám teraz v pohode a dokonca si ich užívam. Koučing ma viedal k sebapoznaniu a ukázal mi iný uhol pohľadu – áno, teraz viac beriem koncept života ako hry.

Vďaka Adriane vidím život s jeho výzvami a aktivitami ako niečo, z čoho vznikajú nové skúsenosti a ponaučenia, ktoré ma obohacujú. V minulosti som si z toho robila mnohokrát ťažkú hlavu. Teraz sa o slovo hlási moje pozitívne vylepšené JA, a to sa odráža i na lepšej komunikácii a reakcií ľudí okolo mňa. Adi, veľká vďaka.

Sylvia S., Freelancer
Kouči a lektoři

Seznamte se s našimi profesionálními kouči

Eva Valová

karieraseberozvojvztahy

„Nemrhej svým časem, přetvoř ho v něco, co za to bude stát.“ Pascal Mercier
Co to znamená? Odhodlej se a konečně si splň sny, po kterých toužíš. Přestaň si říkat, že na to bude čas jindy, protože JINDY už nemusí přijít.

Detail kouče

Pavlína Rucki, ACC

Firemní kulturaKomunikaceLeadershipPodnikáníSEBEPOZNÁNÍ

Jako Dave Lizewski (aneb marvelák Kick-Ass), vytahuju převlek kouče a pomáhám svým klientům „to kick ass“.

Detail kouče

Jan Klapsia

Firemní kulturakarieraKomunikaceLeadershipOsobní rozvojSebedůvěravztahy

Mým posláním je pomoc lidem, aby byli spokojenější, více si užívali života a mohli dosahovat toho, o čem se jim původně ani nezdálo.

Detail kouče

Získej informace studiu, zadej e-mail nebo si rezervuj termín

    ×

      Kontakt

      Mám zájem o ukázku s koučem, tady je můj kontakt: