Kouč – kurz pro získání ICF ACC a ICF PCC certifikace

Článek

V dnešním světě plném změn a nových příležitostí je koučování jedním z nejrychleji rostoucích oborů. V tomto článku se podíváme na některá specifika, která jsou důležitá pro každého, kdo se zajímá o tom jak se stát koučem.

Koučování: Otevřete dveře k nové kariéře

Pokud zvažujete kariéru kouče, je důležité vybrat si správný kurz, který vás připraví na profesionální certifikaci ICF ACC (Associate Certified Coach) a následně ICF PCC (Professional Certified Coach). Tyto certifikace jsou uznávány mezinárodně a zajišťují vysokou úroveň kvality a profesionality ve vaší praxi.

Proč je důležitá certifikace ICF ACC a ICF PCC?

ICF (International Coach Federation) je největší globální neziskovou organizací pro kouče, která definuje standardy a etické normy v oboru koučování. Certifikace ICF ACC je základním kamenem profesionálního kouče, který potvrzuje vaši schopnost efektivně koučovat a poskytovat kvalitní služby klientům. Postupem času a praxe můžete dosáhnout i na certifikaci ICF PCC, která dále zvyšuje vaši důvěryhodnost a umožňuje vám pracovat s náročnější klientelou a získává mnohem lepší finanční odměny.

Výhody certifikace ICF ACC a ICF PCC:

  • Mezinárodní uznávanost: Certifikace ICF je uznávaná po celém světě, což vám otevírá dveře k mezinárodní klientele a spolupráci.
  • Profesionalita a důvěryhodnost: Certifikace dokazuje vaši odbornost a dodržování vysokých etických standardů. Jelikož tyto certifikace není snadné získat, mají velkou váhu pro důvěru klientů.
  • Zlepšení dovedností: Proces certifikace vás vede k neustálému rozvoji a zlepšování vašich koučovacích schopností. Jedině tak obstojíte na konkurenčním trhu a vybudujete dlouhodobé základy.
  • Vyšší příjmy: Klienti jsou ochotni platit více za služby ICF certifikovaného kouče, což se odráží ve vašem finančním ohodnocení.

Rizika neakreditovaných škol

ICF Akreditace školy je klíčové kritérium: Pokud nemá škola platnou ověřitelnou ICF akreditaci, buďte na pozoru. Akreditace ICF Level 2 je nejvyšší akreditací, která je v ČR dostupná. Umožňuje koučům přípravu pro certifikace ICF ACC a současně ICF PCC Můžete narazit na více poskytovatelů, kteří říkají, že vás „připraví na ACC“ avšak nenechte se tímto zmást. Pokud se nejedná o ICF akreditovaný výcvik, který můžete nezávisle ověřit na webu ICF, je velmi pravděpodobné, že certifikaci nezískáte.

Pozor na ICF neakreditované školy: Existuje mnoho poskytovatelů krátkodobých jednorázových školení na téma koučování. Pokud se chcete v koučování profesionalizovat, ICF akreditované vzdělání je extrémně důležité. Proč tato škola nemá ICF akreditaci? Jak mi zaručí kvalitu a získání certifikace?

CoachVille™ – Vaše cesta k úspěchu

Jedním z osvědčených akreditovaných programů je CoachVille™ už od založení v roce 2001, který nabízí komplexní výuku a přípravu na ICF ACC i ICF PCC v jednom systému. Program CoachVille™ je založen na metodách Thomase Leonarda, zakladatele oboru koučování a spoluzakladatele ICF, a Dava Bucka, MCC, který má více než 25,000 odkoučovaných hodin.

ICF Level 2 akreditace: Nejvyšší na českém trhu, což vám umožní plynule studovat pro získání ICF ACC i významné certifikace ICF PCC.

Silná praktická orientace: 300+ hodin praxe ročně, intenzivní podpora získávání klientů.

Dlouhodobost a kontinuita: Možnost kontinuálního vzdělávání bez dalších poplatků.

Aktivní komunita: Pravidelné koučování, společné akce a silná podpora mezi členy komunity.

Získávání klientů: Propojení s potenciálními klienty pro každého studenta.

Jak začít?

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: