Profil kouče

Jiří Habarta

“Každý den se ocitáme v situacích, kde bychom měli trénovat roli účastníka i pozorovatele současně.” – Epictetus

Zaměření

Kdo jsem a co vám můžu nabídnout

Jsem koučem celého člověka. Člověk jako bio-psycho-sociálně-spirituální bytost potřebuje celostní přístup. Life koučink vnímám jako společnou cestu hledání ve všech oblastech lidského života. Nic nelze jen tak opomenout. Můj vhled do nesvobody a závislostí při práci adiktologa mi dává mnoho inspirací na podporu a včasné hledání svobody a lidského štěstí v oblastech pracovních, vztahových a osobně i duchovně rozvojových.

Jako life kouč se tedy zaměřuji na klíčové oblasti života, kdy je  cílem dlouhodobá pozitivní změna a celková transformace ve vnímání svého života. Významnou součástí mé zkušenosti je práce s tradičními metodami osobního rozvoje, jako jsou meditace, čínská zdravotní cvičení a osobní rozvoj prověřený historií i moderní dobou. Praktická spiritualita je již dlouhou dobu součástí nejen profesního koučování, ale také vztahů a osobního rozvoje nejúspěšnějších lidí. Těším se na setkání s vámi.

Reference

Princip koučování mě oslovil efektivitou a smysluplností

Jirka mi nabídl koučování asi před rokem a půl. Zrovna jsem byl v situaci, kdy jsem potřeboval pochopit, kudy jinudy se vydat a jak neopakovat stejné chyby. Prakticky hned jsem tedy jeho nabídku přijal a byl jsem hned od začátku příjemně překvapený. Vlastně jsem tehdy neměl o koučování žádnou představu a nevěděl, co mohu očekávat. Měl jsem o koučování jen pár domněnek, které se brzo ukázaly jako úplně nesprávné. 

Jirka mi pomohl ukázat to, co bych jinak sám hledal mnohem déle a možná ani nenašel. Díky jeho koučování jsem si ujasnil kudy cesta vede a kudy nevede – co je zkrátka nevyhratelné. Díky tomu jsem přestal plýtvat energií tam, kde to nemělo smysl, a naopak jsem se mohl rychle posunout tam, kam bylo třeba a kam jsem chtěl. 

Princip koučování mě od prvních setkání tak okouzlil svojí efektivitou a smysluplností, že jsem se ho chtěl sám naučit. Jirka mě tedy vlastně k němu nasměroval, aniž by o tom padlo jediné slovo. Cítil jsem, že je to velká věc, kterou chci prozkoumat do hloubky.

Absolvoval jsem proto, i díky Jirkově příkladu, koučovací kurzy a stal se sám koučem. Věnuji se už asi 27 let qigongu, který mnoho let také profesionálně vyučuji. Byl jsem proto přesvědčen, že dobře vím, jak učit tento systém práce s tělem, energií a myslí, jak studenty motivovat a inspirovat, aby mohli změnit své zdraví a svůj život… Zjistil jsem ale, že metody koučingu jsou tak propracované a efektivní, že jsou pro moji práci učitele skutečně neocenitelné. Používám proto jeho principy a dovednosti i v této oblasti, abych pomohl lidem najít v sobě sílu a uzdravit se, často i z vážných zdravotních problémů. 

Jirkovi tedy vděčím za mnohé a rád bych ho jako kouče touto cestou doporučil.

Bc. Petr Kochlík
profesionální učitel qigongu

Každá lekce pro mě byla AHA momentem, překvapil mě výsledek, jsem blíže k tomu, co mě dělá šťastnější.

Ráda bych s Vámi sdílela své zkušenosti a pocity při koučování s Jirkou H. Nejprve jsem si neuměla představit co mi koučink přinese. Nyní vím, jak byl pro mě důležitý a věřím, že zůstane součástí mého života, protože pokud se chci rozvíjet a svůj život obohatit, najít nový směr a umět pojmenovat svá přání, koučink je metoda, která mi zafungovala. Otevřeli jsme s Jirkou témata, která se týkala mé profese, bydlení, výuky hry na klavír a zvládání změn, a to vše během čtvrt roku.

Každé téma bylo rozehranou hrou, ve které jsem si stanovila cíl a Jirka mě vedl svými otázkami krok za krokem. Otázka profese je mým velkým tématem, ale při koučinku jsem si uvědomila, že nepřišel čas můj dosavadní obor měnit, v této době jsem na něm naopak shledala výhody a změnila jsem úhel pohledu. 

Druhou hru, kterou jsme rozehráli, byla Cesta do většího – potřeba řešit bytovou situaci a pořídit si větší bydlení. Vytvořila jsem si díky koučinku živou představu toho, jak by budoucí bydlení mělo vypadat, aby v něm, v souladu k našim možnostem, byla celá moje rodina šťastná. Hra byla tímto rozehraná, já podnikala kroky a sledovala realitní trh a čas dozrál v koupi většího bytu, který naplnil všechny naše požadavky. 

Další vyslovené přání bylo splnit si dětský sen a naučit se hrát na klavír – pořídila jsem si klávesy, online kurz a když trénuji, je to moje chvilka, relaxace a příliv energie. Uvědomila jsem, jak je hudba v mém životě důležitá. Obdivuji hráče na klavír a užívám si je pozorovat a vnímat tóny. Hudba je magická a ozdravná a věřím, že tak mohu inspirovat syna, aby si k ní vytvořil vztah.

Protože se v mém zaměstnání dějí časté změny, které se mě dotýkají, berou elán a chuť do práce a prožívám je příliš emotivně, našel Jirka tuto skutečnost jako koučovatelnou a přivedl mě ke zpracování myšlenkové mapy – Příprava na změny a jejich zvládání. Vytvořila jsem si tak postup, jak přistoupit ke změně, která je náhlá a neočekávaná a našli jsme příležitost, že i já sama můžu být strůjcem změn a vnést je do mé pracovní náplně.

Každá koučovací lekce byla pro mě určitým „aha“ momentem, pojmenováním svých přání, tužeb, strachů a emocí vůbec. Překvapil mě výsledek, udělala jsem na sobě hodně práce a posunula se…vlastně blíže sama k sobě, k tomu, co mě udělá šťastnější.

Děkuji svému kouči, který má dar slova, cit a pochopení, ani jednou jsem nezapochybovala o smyslu setkání a dokázala mu důvěřovat a svěřit se. Děkuji za tuto zkušenost a přeji vám odvahu rozehrát kostky v koučovací hře.

Radka F., Referentka

Jirka mi pomohl a podpořil mě. Koučování s Jirkou můžu doporučit každému, kdo zvažuje změnu.

Svého času mě trápily problémy, jak efektivně a účelně skloubit stále narůstající povinnosti pracovního a rodinného života a jak v této kumulaci úkolů a výzev najít i nějakou skulinu času věnovaného jen pro sebe, abych se mohla nadechnout, doplnit energii a přitom dál stíhala všechny úkoly a zodpovědné fungování na všech frontách  …….  

Právě v této vypjaté době, v ten pravý okamžik se mi ozval Jirka Habarta a nabídl mi řešení v rámci kaučingu.

A tak začalo hledání,  toho „jen mého“ nejlepšího řešení ….

Cesta to nebyla nikterak rychlá. 

Jirka mi pomohl podívat se na mou situaci z jiného úhlu pohledu, s odstupem a nadhledem a tím v sobě najít impuls začít dělat věci jinak a s ohledem na své potřeby. 

Podpořil mě v realizaci změn, mohla jsem si sama naplánovat cestu, která mířila k cíli, sama jsem si určovala rychlost a sama si volila směr na rozcestích a křižovatkách, kterými moje cesta vedla. Během celého procesu jsem si stihla poskládat myšlenky a sama tak přišla na možnost, jak daný problém a situaci řešit. 

Časem jsem mohla vidět srovnání, kde jsem byla na začátku a kam se mi podařilo posunout.

Jirka umí vidět skryté věci pod povrchem a nahlížet tam, kam nám samotným se podívat nechce nebo se bojíme a které na první pohled vůbec s řešeným problémem nesouvisí, ale přitom na něj mají rozhodující vliv.

„Když chcete něco směnit, najděte si poradce.

Když chcete něco umět, najděte si učitele.

Když chcete něco opravdu udělat a změnit, uvědomit si a vyřešit, najděte si kauče“.

Můžu s čistým svědomím  Jirkovou koučování doporučit každému, který ve svém životě zvažuje změnu, která nemusí být hned na začátku veliká nebo radikální.

Jitka Š., pracovnice náboru zaměstnanců v zahraniční firmě

Kouči a lektoři

Seznamte se s našimi profesionálními kouči

Patrik Topič

karieraKomunikaceLeadershipObchodPodnikánívztahy

Většina lidí v našem okolí svůj život žije, ale moc si ho neužívá. Kdybych měl pojmenovat, za čím ve svém životě jdu, tak je to pomoc lidem žít líp a usnadnit jim životní situace hledáním lepších cest, jak si svůj užít a těšit se z každého okamžiku.

Detail kouče

Pavlína Rucki, ACC

Firemní kulturaKomunikaceLeadershipPodnikáníSEBEPOZNÁNÍ

Jako Dave Lizewski (aneb marvelák Kick-Ass), vytahuju převlek kouče a pomáhám svým klientům „to kick ass“.

Detail kouče

Pavel Heidler, PCC

karieraKomunikaceLeadershipPodnikánísport

Každý člověk si může zvolit takovou životní hru, aby ji doopravdy chtěl hrát. Pokud to tak neudělá, bude hrát hru někoho jiného.

Detail kouče

Získej informace studiu, zadej e-mail nebo si rezervuj termín

    ×

      Kontakt

      Mám zájem o ukázku s koučem, tady je můj kontakt: