Změnou myšlení k lepším výsledkům

Článek

Máte pocit, že už nějakou chvíli stojíte na místě a nedaří se vám pohnout vpřed? Cítíte, že by vaše pracovní či životní výsledky mohly být lepší, ale nevíte, jak na to? Pokud chce člověk něco změnit, musí začít sám u sebe. Ne nadarmo se klade stále větší důraz na sílu myšlení. Jak nám změna myšlení může přinést lepší výsledky? 

Změň myšlení a změníš svět … a nebo ne?

To, jak vidíme svět závisí na tom, z jakého úhlu se na něj díváme. Pokud svou pozornost budeme soustředit na problémy, příležitosti nám protečou mezi prsty. Stejně tak to, čeho můžeme dosáhnout, se odvíjí od toho, jaké hranice si nastavíme. Limity nejsou definovány společenskými standardy, ale jsme to my, kdo rozhoduje, na jakou úroveň svou hru může vytáhnout.

Kde nejsou limity, tam jsou příležitosti. Pokud chceme dosáhnout velkých úspěchů, nebojme se změnit svou dosavadní strategii a začít od nuly. I dům se lépe staví od základů nový než se opravuje ten starý a zchátralý. 

Problémy skutečné a problémy smyšlené

Nepříznivé události jsou nedílnou součástí lidských životů. Jak moc velký se z nich stane problém, však záleží na nás a naší perspektivě. Aby nám naše problémy nepřerostly přes hlavu, musíme být větší než oni. 

Existují situace, které nelze předvídat a kterým se čas od času nevyhne nikdo z nás. Takové situace obvykle potřebují čas. Člověk si je musí prožít a sám v sobě je zpracovat, aby si je s sebou nenesl do dalších etap životní hry. Záměrné přehlížení problémů není řešením. Problémy, které ignorujeme, můžou začít nepozorovaně a nekontrolovatelně růst, a to až do stádia, kdy na ně sami nebudeme stačit. 

Na druhé straně jsou tu problémy, které si vytváříme sami a které odráží naše nastavení mysli. Na co se soustředíme, to se jeví jako dominantní aspekt. V těchto případech stačí, abychom na problém nahlédli z druhé strany a rázem se z něj stává příležitost. Nehledejme problemy tam, kde nejsou – kdo hledá, ten najde. 

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: