Vyplatí se vám investice do koučování? – 1. část

Článek

Už jste někdy přemýšleli nad tím, zda se vyplatí investovat do koučování? Mezinárodní federace koučů (ICF) na toto téma vypracovala průzkum. Co zjistila?

O tom, že koučování vyžaduje investici, není potřeba nijak dlouze diskutovat. Otázka, zda se investice do koučování vyplatí, už za diskuzi stojí. Má ale pro různé skupiny lidí různý význam. Jednu skupinu tvoří ti, kteří se chtějí stát koučem, další skupinou jsou lidé hledající služby kouče. Abychom zjistili, zda se investice do koučování vyplatí vám, ať už patříte do kterékoliv skupiny, shrneme si některá fakta o koučování.

Vyplatí se investice do koučování z hlediska vzdělání a odborného výcviku? Ano, koučování je výnosný byznys. Ročně kouči po celém světě vydělají téměř 2 miliardy dolarů. Pokud by koučování nebyl dobrý byznys, na světě by v současné době nebylo 47 500 profesionálních koučů. 

Otázku „vyplatí se to?“ můžeme interpretovat také z pohledu smysluplnosti a účelu. Úkolem kouče je pomáhat ostatním zlepšit se a zdokonalit se ve všech aspektech života a práce. Z tohoto úhlu pohledu tedy investice do koučování stojí za to. Jako kouč máte k dispozici nástroje, které jsou navrženy tak, aby umožnily nevyhnutelnou pozitivní změnu. To je neocenitelný přínos jak pro klienta, tak pro kouče.

Vliv koučování na klienty

Věděli jste, že 99 % klientů je spokojeno se zkušeností s kouči? 96 % dotázaných klientů odpovědělo, že by si za stejných okolností určitě najalo kouče znovu. To vypovídá o neuvěřitelné pomoci, které se klientům od koučů dostává. 

Proč je většina lidí spokojená s výsledky koučování?

Odpověď je jednoduchá – důvod proč si lidé najímají profesionálního kouče je ten, že se chtějí zlepšit. Chtějí růst osobnostně nebo profesně. Chtějí být šťastnější a vyrovnanější. Vědí, že jsou připraveni na to, aby se ve svém životě výrazně zlepšili. Kouče chtějí jako průvodce na cestě za zlepšením.

Kromě toho klienti sami vidí, že jejich investice do koučování se vrací. 86 % dotázaných klientů uvedlo, že se jim peníze investované do koučování vrátily. Prostřednictvím koučování totiž získali nové poznatky, které jim pomohly k růstu.

(zdroj průzkumu: ICF)

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: