Vyplatí se vám investice do koučování? – 2. část

Článek

Koučování vytváří úspěšné osobnosti. 80% klientů má díky koučování vyšší sebevědomí, 73% klientů si zlepšilo vztahy s lidmi. Hledáte rovnováhu mezi zaměstnáním a osobním životem? I s tím vám pomůže kouč.

Výsledky mluví samy za sebe

V samém jádru koučování stojí touha pomáhat ostatním k dosažení něčeho velkého, ke zlepšení sebe sama a jejich života celkově. To je to, co pohání kouče a přináší jim úspěch.

Kouči pomáhají maximalizovat potenciál každého člověka. Přistupují ke každému klientovi jedinečným způsobem. Cílem je podpořit klienta při realizaci nových nápadů a vytváření alternativních řešení, které mu nakonec pomůžou v jakékoliv situaci, která nastane. V důsledku toho 70 % klientů zvýší svůj pracovní výkon. Navíc 61 % klientů uvedlo, že se zlepšil i jejich byznys management a u 57 % vedlo koučování ke zlepšení time managementu.

Zlepšete vztahy a komunikační dovednosti

V dnešní době je možné úplně všechno. I velkou stabilní společnost může potkat neúspěch. A proto bychom měli zůstat pozitivní ohledně budoucnosti. Díky spolupráci s koučem si 80 % klientů zlepšilo sebedůvěru. To vypovídá nejen o tom, kolik lidí potřebuje získat, nebo zvýšit sebedůvěru, ale i o síle koučování. S tím jde ruku v ruce i skutečnost, že 73 % klientů mělo díky koučování lepší vztahy s lidmi a 72 % klientů si zlepšilo komunikační dovednosti.

Rovnováha je důležitá

Koučování samozřejmě není jen o zlepšování byznysu, nebo o posilování osobního rozvoje. Kouči také například pomáhají najít zlatý střed mezi několika cíli, kterých si jejich klienti přejí dosáhnout. Často hovoříme například o hledání rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem, ovšem málokdy ji skutečně hledáme. Zlepšit svůj „work-life balance“ se prostřednictvím koučování podařilo 67 % dotázaným klientům.

Koučování je naučitelná dovednost

Kariéra kouče je velmi obohacující i pro kouče samotného. Jako kouč přemýšlíte o provázení svých klientů k lepším výsledkům ve všech aspektech života. Představte si, že jste všem klientům pomohl účinnými koučovacími metodami. Činíte ty, kteří hledají osobní a profesní úspěch, zodpovědné za jejich pokoru a nezdary. A teď si představte, že to děláte každý den. Touto činností si vyděláváte. Přemýšlejte o tom, jaké pozitivní změny můžete vyvolat tím, že se z vás stane kouč. 

Ať už je hlavním cílem vašich klientů mít více peněz, větší úspěch, více přátel, nebo změna v osobní rovině či rozvoj perspektiv, vy jste jejich důvěrným profesionálním partnerem a průvodcem na jejich cestě za úspěchem. Ať už je důvod jakýkoliv, mnoho lidí potřebuje impuls nebo důvěru, kterou jim může poskytnout právě kouč. Vzájemnou spoluprací s koučem získávají jasnější vizi a časový rámec pro dosahování svých cílů. Jakmile si klient začne uvědomovat pozitivní změny ve svém životě, investice do koučování bude méně o nákladech a více o hodnotě.

(zdroj průzkumu: ICF)

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: