Srdeční tep koučování

Článek

Každá hra má svůj pravidelný rytmus. Rytmus, který se skládá ze 4 základních elementů. Jaké elementy představují jádro metody Život Jako Hra a proč hrát svou hru s koučem?  

Na samém začátku hry se nachází prvek aktivita, která přes výzvy vede k výsledkům, kvůli kterým každý hrajeme svou hru.  Výsledky to nekončí. Posledním a neméně důležitým prvkem je vyhodnocení. Při hraní každé hry je důležité si jednotlivé elementy umět správně definovat. 

Co konkrétně si představit pod základními elementy?

Každá hra je jiná a má tedy své specifické podoby jednotlivých částí. Někdy se může stát i to, že se jednotlivé prvky prolínají. Jakou konkrétní podobu mohou jednotlivé složky mít, si pojďme ukázat na jednoduchém příkladu z oblasti obchodu. Zde může být našim cílem například získání nového zákazníka.

Aktivitou je v tomto případě kontaktování zákazníka, díky čemuž chceme dosáhnout podpisu smlouvy, který pro nás představuje výsledek. Výzvu představuje samotná schůzka s klientem a vyjednávání. Pokud budeme úspěšní a výzvu překonáme, dosáhneme výsledku, tedy podpisu smlouvy, ale v tomto bodě to pro nás nekončí. Následuje vyhodnocení, pod kterým si můžeme představit péči o klienta. 

Která aktivita by způsobila zásadní posun?

Kterou aktivitu nyní neděláte, ale potřebujete ji udělat? 
Vyhýbáte se jí kvůli výzvě, která je s ní spojená? 
A co kdyby vám s ní pomohl kouč? 
Proč nezkusit sílu koučování?
Otevřete se novým možnostem, vyzkoušejte si něco nového a zjistěte, co vám to přinese. 

Co kdybych se koučoval sám?

Napadá vás, že místo vyhledání kouče byste se mohli koučovat vy sami? Dokážete ale vy sami se sebou vést konverzaci, díky níž se dostanete do jádra vašich problémů? Zvládnete vy sami proniknout do hloubky vaší mysli a odhalit svoje slepá místa? Pokud byste tohle všechno sami zvládli, můžeme vám pogratulovat k výjimečné vlastnosti. Většina lidí tohoto není schopna.


Každý máme ve své mysli slepá místa.  Ty nevidíme a přesto nás ovlivňují. Jsou to ale právě tato slepá místa, která nám mohou bránit v našem rozvoji a jen společně s koučem do nich můžeme nahlédnout a začít na nich pracovat. Nahlédnutí do těchto slepých míst probíhá díky metodické konverzace, kterou s námi kouč vede. 

Kdo je to kouč?

Kouč je někdo, kdo s námi zažívá cestu za vítězstvím. Je naším podporovatelem a zároveň i naší výzvou. Je to někdo, komu jen tak nezrušíme schůzku. Jsme mu zodpovědní za to, že se skutečně posunujeme vpřed. Kouč nám zkrátka pomáhá hrát naši hru lépe. Schůzka s koučem pro nás může představovat uvědomění si něčeho, na co bychom ani sami nebyli schopni přijít. Může nám to pomoci změnit celou hru a uvědomit si, co je klíčem k našemu vítězství.

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: