Informace není transformace

Článek

Řekněme, že si přejete být šťastní. Nebo výkonní, bohatí, úspěšní v práci, dosaďte si cokoliv. Nejspíš sáhnete po literatuře na příslušné téma a v naději na změnu přelouskáte všechny dostupné seberozvojové knihy. Co se stane?

Informace samy o sobě změnu nepřinesou. Pořád budete stejně frustrovaní, prokrastinující a korunu obracející, možná ještě o chlup zoufalejší – protože teď už si uvědomujete rozdíl mezi svými reálnými dovednostmi a svým potenciálem. Proč se nic nezměnilo? Se získanými informacemi je potřeba dál pracovat, převádět je do praxe.

Lidé, kteří prošli transformací, tohle dokážou. Jak to dělají? A můžete k nim patřit i vy?

Přestaňte si házet klacky pod nohy

Informace se na nás dnes hrnou ze všech stran. Venku, v práci i doma. Stačí otevřít na chvíli internet a už hrozí přetížení. Náš mozek se ale umí bránit. V rámci zachování duševního zdraví umíte příval informací ignorovat. Tento mechanismus vám prospívá, jindy ale škodí.

Pustíte-li se do knihy s touhou změnit se, signalizujete podvědomí, že má k přečteným informacím přistupovat jinak. Pořád si ale nevědomky stojíte v cestě – jako byste v sobě měli skartovačku, která všechno přečtené pošle do hlubin zapomnění, a vy nemáte šanci propracovat se se na úroveň výsledků.

Koučink to umí změnit. Stejně jako jiné vzdělávací aktivity pracuje s informacemi, ale na rozdíl od nich jde dál: koučování má povahu transformace.

Když zmizí balast, můžou přijít výsledky 

Před transformací tak nějak žijete. Když už se náhodou zamyslíte nad tím jak, uvědomíte si spoustu nevyřešených témat, vše, čeho jste nedosáhli, špatné zkušenosti včetně těch, kdy jste šli za vlastním cílem, ale nevyšlo to. Narazíte na svá limitující přesvědčení, která volají: stůj, dál nechoď, protože jinak to zase špatně dopadne… A to je důvod, proč si ze studia knihy nemůžete mnoho odnést a tedy ani mnoho změnit.

Po transformaci naopak zpracováváte informace zcela jiným způsobem, mnohem efektivněji. Přečtete si myšlenku v knize a okamžitě ji začnete uplatňovat v praxi. Nic vám nebrání přenastavit svůj mindset a jít za výsledky…

Každý může projít transformací a měnit svůj život s knihami i bez, takže i vy! 

Existuje řada definic transformace. Já jsem si vytvořil vlastní. Vnímám transformaci jako hlubokou změnu nastavení člověka, jeho postojů, přesvědčení, mindsetu, povahových rysů, psychiky, které je v souladu s jeho životní vizí, záměrem, hodnotami, cíli. Toto nastavení se promítá do všech oblastí života, jako je rodina, kariéra, vztahy, koníčky. Co se týče

schopnosti utvářet vlastní život před transformaci a po ní, je to jako nebe a dudy.

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: