Chcete umět soustředit se naplno?

Článek

Už vás napadlo, jaký by mělo vliv, kdybyste se na jakoukoliv činnost mohli soustředit vždy naplno? Ať už by se jednalo o práci, vlastní tvorbu nebo vzdělání. Kam by vás taková schopnost mohla posunout? Jedním ze způsobů, jak se teleportovat do stavu produktivní energie, je vlastní power pattern. Zkuste si ho s námi nyní vytvořit. Možná pomůže i vám najít proud svojí produktivní energie.  

Díky internetu a pokročilým technologiím dnes dokážeme sledovat mnohé události v reálném čase. Neuteče nám jediná zpráva ani e-mail. S nárůstem množství přijímaných informací se ale zároveň ztrácí naše přirozená schopnost hlubokého soustředění a naše pozornost – často zbytečně – těká od jednoho k druhému.

Jak na to?

Vzpomínáte si na to, jak vypadal poslední moment, kdy jste zažili hluboké soustředění? Zkuste si nyní tuto zkušenost vybavit. Do posledního detailu. Co ještě viděli? Co jste cítili? Dokázali byste tento moment popsat? Stačí několika slovy. Například: ticho, vůně kávy, pohoda, nadšení pro projekt, pozornost směřující pouze do jednoho bodu, proud myšlenek, spokojenost, kreativita, chuť tvořit, radost z odvedené práce

Jak power pattern použít?

Je důležité, aby tyto charakteristiky odpovídaly vašemu osobnímu zážitku – protože díky tomu vás s ním dokážou opět propojit. Až se budete chtít zbavit rušivých elementů v okolním prostředí a opět se dostat do stavu intenzivního soustředění, zkuste si je vybavit. Power pattern vám tak pomůže navodit si opět stav hluboké koncentrace.

Umění koncentrace

Možnost hluboce se ponořit do činnosti, kterou se právě zabýváme, se stává obrovskou výsadou. Naše okolí nabízí spoustu rušivých elementů. Schopnost nenechat se vyrušit zbytečně má přitom lví podíl na efektivně stráveném čase a odvedené práci. Někdy máme zase pocit, že zvládneme dělat víc věcí najednou, takže se ve výsledku plně nesoustředíme ani na jednu z nich.

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: