6 kariérních výhod v profesi kouče

Článek

Pojďme si ukázat kariérní výhody koučovací praxe.
Jako kouči si užíváme některých benefitů, které jsou v naší profesi jedinečné.
Podívejme se na ně:

Kariérní výhoda číslo 1: Můžeš začít, aniž bys cokoliv potřeboval

Většina povolání vyžaduje specializované zázemí nebo velké finanční investice. U koučování to tak není. Kromě zájmu pomáhat lidem nemusíš mít nic. Nepotřebuješ žádné technologické dovednosti nebo znalosti, nemusíš dosáhnout určitého věku, ani žít na konkrétním místě. Stačí být sám sebou. Kouči si mohou vytvořit prosperující praxi z domova, aniž by museli cokoliv kupovat, učit se komplikované marketingové strategie, dokonce ani nemusí mít web. Jediné, co musíš udělat, je se zdokonalovat ve svých koučovacích dovednostech a ty ti nikdo nevezme.

Kariérní výhoda číslo 2: Nemusíš nic riskovat

Většina kariérních změn zahrnuje riziko. Zpravidla musíš opustit své současné pracoviště, abys mohl/a zahájit novou kariéru. V některých případech je potřeba se i přestěhovat. Tohle u koučování neplatí. Svou praxi si můžeš vybudovat postupně tím, že začneš jedním večerem v týdnu nebo o víkendu. Úspěšní kouči věnují koučování 3-6 hodin týdně, aby si vytvořili základnu pěti platících klientů. S pěti platícími klienty se ti otevírají příležitosti a tvoje kariéra začíná vzkvétat. 

Pokud chceš do svého stávajícího pracovního života přidat koučování, je to možné. Nemusíš riskovat, že opustíš zaměstnání, dokud nebudeš mít dostatek klientů. Většina našich studentů si při studiu koučování udržuje svou každodenní práci a začíná si stranou rozvíjet platící klientelu. Někteří lidé se rozhodnou zachovat si současnou kariéru a trénovat koučování jako smysluplný druhý zdroj příjmů. To poskytuje větší finanční jistotu.

Mnoho lidí si koučování představuje jako přípravu na odchod do důchodu, kdy budou dělat práci, kterou milují. Často máme v tréninku učitele, lektory, HR a další odborníky zaměřené na klienta, kteří do své praxe přidávají koučování jako další úroveň služeb pro lidi, kterým pomáhají. 

Sečteno a podtrženo: ty jako kouč si určuješ pravidla. Přidej koučování do svého života způsobem jaký ti nejlépe vyhovuje, aniž bys musel podstupovat jakékoli profesionální riziko.

Kariérní výhoda číslo 3: Žádná geografická omezení

Myslel sis už někdy, že tvůj příjem a kariéra byly omezeny tím, kde žiješ?
Ano, bývala to pravda.
Ale už tomu tak není.

Existují stovky milionů lidí on-line na celém světě, kteří se dokonale hodí pro to, aby se stali tvými klienty. Jsou to lidé s vyššími příjmy, kteří chtějí naučit metody, které znáš, aby mohli mít smysluplnější a šťastnější život. Těmto klientům je jedno, kde bydlíš. Chtějí kvalitní koučování, které může rozšířit jejich schopnosti. S těmito lidmi se možná nikdy osobně nesetkáš. Preferují práci z domova nebo z kanceláře, na telefonu nebo prostřednictvím videokonferencí. Často tomu dávají přednost i před osobním setkání. Z toho důvodu můžeš jako kouč začít svou praxi kdekoli na světě bez omezení.

Kariérní výhoda číslo 4: Časová svoboda

Mnoho z nás má komplikované životy s rodinnými, pracovními nebo jinými povinnostmi, které zabírají většinu našeho času. Je tedy důležité mít povolání, které je časově flexibilní. Chceš být schopen dělat svou práci způsobem, který odpovídá tvému životnímu stylu.

Jako kouč si můžeš navrhnout koučovací praxi podle svých potřeb. Chceš mít několik dní v týdnu volno pro vlastní potřebu nebo pro své osobní projekty? Skvělé. Chceš mít každý měsíc jeden týden bez práce? Perfektní. Rád půl dne pracuješ a zbytek dne si necháváš čas na jiné věci? Je to tvoje volba. Ať už máš jiné povolání, rodinný život nebo kreativní projekty, na kterých chceš pracovat, koučování ti poskytne časovou svobodu, abys mohl růst a rozvíjet se.

Kariérní výhoda číslo 5: Lidé potřebují koučování víc, než kdy jindy

Svět se změnil. Lidé se každé ráno probouzí a kontrolují zprávy. Zjišťují, zda jejich práce bude nebo nebude přerušena. Máme starosti s péčí o děti nebo o starší lidi. Není tedy tak jednoduché dostat se do práce. Díky tomu může být rovnováha mezi pracovním a soukromým životem náročnější. Ve skutečnosti je bezpečnější mít svůj vlastní online byznys, který můžeš provozovat z pohodlí svého domova.

Lidé potřebují koučování více než kdy jindy. Včetně podnikatelů, živnostníků, zaměstnanců, zdravotnických pracovníků, obchodníků, studentů, realitních makléřů, apod. Když lidé chtějí změnu, první věc, kterou udělají je, že se podívají na internet. Kouč, který nabízí online koučování, může pomáhat všem na nejvyšší úrovni. Tvoje koučovací praxe potřebuje pouze 5–20 platících klientů. Uživíš se i s 5 klienty. Záleží na tvých cílech. Chceš mít více času na sebe a rodinu? Můžeš. Chceš vydělávat hodně peněz a zajistit se na stáří? Můžeš. 

Kariérní výhoda číslo 6: Tvůj vlastní růst

Koučování tě naučí vytvářet vnitřní i vnější transformace. Studenti často začínají tím, že mění svůj život a zlepšují své osobní vztahy. Když pomůžeš komukoli vytvořit život, který chce, získáš velké množství energie, která přinese radost tobě i ostatním. Je úžasné, že můžeš pomáhat druhým, zatímco se učíš.

Koučování má několik úžasných kariérních výhod, které můžou změnit tvůj život. Když se všechny spojí v jednom povolání, je to opravdu fantastické. Můžeš se stát koučem a maximálně těchto benefitů využít.

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: