Magická síla experimentu

Článek

Experimentujete ve svém životě? Nebo raději dáváte přednost rutině? Experiment představuje důležitou cestu vpřed. Změna je život a experiment je cestou ke změně. Co vám brání experimentovat a dělat ve svém životě změny? 

Spousta lidí dává ve svém životě přednost rutině a ochuzuje se o magickou sílu experimentu. Ovšem i rutina má v našich životech své opodstatnění. Rutina pro nás může být přínosná ve chvílích, kdy máme něco ověřeného, víme, že to funguje, nepotřebujeme to tedy měnit a můžeme svou energii věnovat tam, kde to potřebujeme. Experiment do rutiny vnáší různorodost. Pomocí experimentu můžeme dosáhnout takových výsledků, kterých jsme dosud nedosáhli.

Co stojí v cestě za experimentem?

Když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že nejčastěji je to váš vlastní strach. Je to strach, který může mít více podob. Velmi často můžete mít strach z toho, jak daný experiment dopadne. Strach ze selhání je velmi častý a je naprosto přirozené mít z něčeho obavy. Problém ovšem nastává, když se strach ze selhání stává natolik silným, že vás paralyzuje a od experimentu vás odradí. Jednou z cest, jak tento strach překonat, je podívat se na selhání jako na něco, čím se můžete poučit, co je pro vás novou zkušeností. 


Další podoba strachu může být strach z toho, co na to řeknou ostatní. Velmi často se o nějakém experimentu rozhodujeme na základě toho, zda nám ho schválí ostatní. Ostatní ale prospěšnost nějakého experimentu potvrdí, až když si je experimentátor jistý. Možnou cestu tedy je ostatní do experimentu zapojit. 

Ne všechny experimenty jsou pro každého

Důležité je si uvědomit, že ne každý experiment je pro každého. Zároveň ale platí, že je nezodpovědné neexperimentovat. Svět se neustále mění, proto stále musíme zkoušet něco nového, abychom nacházeli funkční cesty v aktuálním světě. Jaký experiment vyzkoušíte ještě tento týden? Jaký experiment vyzkoušíte ještě dnes? Co vyzkoušet koučovací trénink? Začít můžete kliknutím na zelené tlačítko níže:

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: