Jak pomocí hry zlepšovat svůj život?

Článek

Když jsme byli ještě malé děti, hra byla přirozenou součástí našich životů. Čím jsme starší, tím se hra z života většiny z nás postupně vytrácí. Proč ale nezkusit žít život jinak a vrátit se zpět k hrám? Vyzkoušejte nový způsob uvažování, v tomto článku si povíme, jak na to.  

S příchodem industriální doby se vnímání našeho života rozdělilo na dvě fáze – na fázi práce a fázi odpočinku. Hluboko v nás je zakořeněno, že zábava přichází až po práci. Představte si, jaké by to bylo v sobě probudit přirozenou hravost, kterou v sobě máme už od narození, a začít vnímat celý život jako jednu velkou hru. Vždyť už i Jan Ámos Komenský měl své motto „škola hrou“, tak proč nemít i práci hrou, a vlastně i celý život hrou?

„Hra je jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zjednodušit život. Přesně to jsme dělali jako děti, ale v dospělosti jsme si hrát zapomněli.“

Albert Einstein

Jak hrát svou hru?

Velkým problémem mnoha lidí je v tom, že zapomněli, že jsou hráči už od narození. Důležité je umět definovat, jak má vypadat nový a lepší život. Musí vědět, kam směřují. Někdy není úplně jednoduché a také i zcela možné si na všechny otázky nalézt cestu sám. Každý máme určitá slepá místa, kde se nachází myšlenky, které nás mohou posunout. Jsou to ale myšlenky, ke kterým se sami bez něčí pomoci nemůžeme dostat. A pokud sami tápete v tom, co je v životě vaší hrou, není nic jednoduššího než si říct o pomoc někoho dalšího, kdo vám pomůže váš smysl života – vaši hru nalézt.  

Kdo mi pomůže objevit mou hru?

S nalezením vaší hry může pomoci kouč. Kouč neříká, co máme v životě udělat. Kouč je někdo, kdo pomáhá nalézt smysl života, kdo konverzací a správným kladením otázek pomůže si uvědomit, jak hrát svou hru. Díky rozhovoru s koučem si hráč dokáže nový život lépe představit. Bude to totiž on sám, kdo tento nový život bude popisovat a kdo nalezne cestu, udělat život mnohem lepší a zábavnější.

Nový způsob uvažování

Každá hra sebou přináší určité klíčové výzvy, na které je třeba se zaměřit. Hra se stává novým způsobem přemýšlení a přináší více možností. Když se začnete scházet s koučem, budete uvažovat jako hráč. Lépe si uvědomíte, co je podstatné, na co je třeba se soustředit, a co je naopak nedůležité, kam není potřeba směřovat pozornost. 

Láká vás vyzkoušet si, jaké to je být koučem a pomáhat tímto způsobem ostatním? Pokud ano, klikněte na následující tlačítko, které vás priblíží k zahájení koučovacího výcviku.

×

    Kontakt

    Mám zájem o informační balíček, tady je můj kontakt: